آشنایی با نرخ حسابرسی بیمه و نحوه پرکردن کاربرگ های بیمه
آشنایی با نرخ حسابرسی بیمه و نحوه پرکردن کاربرگ های بیمه

آشنایی با نرخ حسابرسی بیمه و نحوه پرکردن کاربرگ های بیمه، سه ستون اصلی در فرم کاربرگ بیمه تأمین اجتماعی قرار داده شده است که به دقت باید اطلاعات مالی شرکت در آن‌ها ثبت شود. هر سر فصل مربوط به ماده 47 براساس ماهیت آن در این ستون‌ها قرار می‌گیرد. در ادامه با نرخ‌های بیمه مربوط به هر ستون آشنا می‌شویم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

آشنایی با نرخ حسابرسی بیمه و نحوه پرکردن کاربرگ های بیمه

  • ستون اول: این ستون در واقع ستون حقوق و دستمزد مزایای کارکنان اصلی شرکت است. نرخ بیمه این ستون همان نرخ مطالبه بیمه‌ای 30 درصدی است با رعایت سقف حقوق .
  • ستون دوم: ستون دوم مربوط به خدمات و یا قراردادهای حق الزحمه‌ای یا دستمزدی است. در اینجا باید اطلاعات مربوط به اجرتی که بابت انجام کار یا توانایی‌های آن‌ها، پرداخت می‌شود را ثبت کنید. نرخ بیمه در ستون دوم کاربرگ حسابرسی بیمه تأمین اجتماعی، 16.67 درصد است. البته شرط در نظر گرفتن این نرخ، عدم دریافت مفاصا حساب تأمین اجتماعی است. در اینجا مصالح بر عهده کارفرما است و تنها دستمزد کار توسط کارفرما پرداخت می‌شود.
  • ستون سوم: این ستون مربوط به خدمات و قراردادهایی است که در آن دستمزد به همراه هزینه مصالح پرداخت می‌شوند. نرخ بیمه در این ستون از کاربرگ بیمه‌ای، 7.8 درصد است.

این ستون‌ها، کار را برای تفکیک هزینه‌ها بسیار ساده‌تر می‌کنند. به این ترتیب در هنگام حسابرسی بیمه، کارشناسان تأمین اجتماعی به راحتی می‌توانند حق الزحمه‌ها را مشخص کنند و حق بیمه را از آن‌ها مطالبه نمایند.

نکته ای که در نحو پرکردن کاربرگ‌های بیمه باید به آن توجه شود، آنالیز غیر مشمول و ارائه عدد غیر مشمول به حسابرس سازمان است. در صورتی که اینکار به درستی انجام نگیرد، لیست غیر مشمول عیناً به کاربرگ دوم منتقل شده و موجب جریمه 30 درصدی می‌شود.

سرفصل‌های رسیدگی شده در کاربرگ های بیمه؛ قانون 47 بیمه تأمین اجتماعی و بخشنامه 11

ماده 47 قانون بیمه تامین اجتماعی، کارفرمایان را مکلف می‌کند تا صورت مزد و حقوق و مزایای بیمه شدگان همچنین دفاتر و مدارک لازم را در موقع مراجعه در اختیار سازمان قرار دهند. سازمان با استفاده از بخشنامه 11 اجرای قانون 47 و سر فصل‌های آن را تعیین کرده است. در هنگام تکمیل کاربرگ‌های بیمه و حسابرسی بیمه این سرفصل‌ها رسیدگی می‌شوند:

  1. حق الزحمه‌ها، مزد، کارمزد
  2. سند افتتاحیه
  3. دارایی ثابت و دارایی‌های در جریان تکمیل
  4. فعالیت‌های فنی و مهندسی
  5. انواع فعالیت‌های کامپیوتری
  6. انجام فعالیت‌های خدماتی
  7. انواع فعالیت‌های گازرسانی، انتقال نیرو
  8. تهیه، خرید و کارکرد ماشین آلات
  9. حمل و نقل
  10. فعالیت‌های تبلیغاتی
  11. انواع فعالیت‌های فرهنگی و هنری
  12. انجام فعالیت‌های کشاورزی مکانیزه

در زمان پرکردن اظهارنامه مالیاتی نیز سرفصل‌های مهمی مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.