نرم‌افزار حسابداری

وجود یک نرم‌افزار حسابداری چه رایگان و چه غیررایگان، مزایای بسیاری دارد که سبب می‌شود از آن استفاده کنیم. در این مقاله، انواع نرم‌افزارهای حسابداری را بررسی خواهیم کرد.

نرم‌افزار حسابداری

نرم‌افزار حسابداری

نرم‌افزار حسابداری (Accounting Software)، نرم‌افزارهایی هستند که بر پایه مفاهیم حسابداری طراحی می‌شوند و جهت کمک در امور حسابداری، به حسابداران، مدیران مالی و همجنین مدیران کسب و کارها، کمک می‌کنند.

نرم‌افزار حسابداری رايگان

برخی از شرکت‌های حسابداری خارجی و ایرانی وجود دارند که نرم‌افزارهای حسابداری خود را به صورت کاملا رایگان عرضه می‌کنند. دلیل رایگان عرضه کردن این شرکت‌ها، دلیلی بر بد بودن نرم‌افزارهای آنها نیست! بلکه دلیل آن به سیاست‌های شرکت مربوطه برمیگردد که این سیاست‌ها به نحوی است که به صورت رایگان، نرم‌افزارهای حسابداری خود را روانه بازار می‌کنند.

البته برخی دیگر از شرکت‌های حسابداری هستند که به شما اجازه می‌دهند تا مدتی کوتاه از نرم‌افزار حسابداری آنها را به صورت رایگان استفاده کنید. دوره رایگان این نرم‌افزارها از 7 روز تا 1 ماه متغیر بوده و بعد از این دوره، در صورت نیاز می‌توانید تمدید کنید.

تفاوت نرم‌افزارهای حسابداری رایگان و غیر رایگان

تفاوت‌های بسیاری چه در ظاهر و چه در هسته اصلی نرم‌افزارهای حسابداری رایگان و پولی وجود دارد که باعث می‌شود تا کمتر به سراغ نرم‌افزارهای حسابداری رایگان برویم. تفاوت‌هایی مانند:

  • باگ‌های متعدد و متفاوت
  • عدم پشتیبانی و یا دریافت پول به هنگام ارائه پشتیبانی
  • امنیت تضمین نشده
  • مورد تایید نبودن اداره دارایی و مالیات
  • نبود بروزرسانی‌های یکپارچه
  • سرعت کمتر و...
  • امنیت نرم‌افزارهای حسابداری رایگان ویندوزی

مقایسه‌ای  نرم‌افزارهای حسابداری

سپیدار   

آفلاین حسابداری، خرید و فروش، دریافت و پرداخت، حقوق و دستمزد، انبار، پیوست اسناد، انبار و... 

هلو

آفلاین حسابداری، دریافت و پرداخت، خرید و فروش، حقوق و دستمزد (صرفا مختص محصول حقوق و دستمزد هلو) اتصال به کارت خوان و...   

لاندا

آنلاین حسابداری، خرید و فروش، دریافت و پرداخت، حقوق و دستمزد،گزارش‌های مدیریتی، اطلاعات پایه، پشتیبانی و آموزش رایگان، انبار، داشبورد حرفه‌ای و...

حسابفا

آنلاین حسابداری، خرید و فروش، دریافت و پرداخت، گزارش‌های مدیریتی، اطلاعات پایه، فاکتور آنلاین و...  

انواع نرم‌افزارهای حسابداری

نرم‌افزارهای حسابداری را با توجه به ماهیت کارکرد آنها، می‌توان به 2 دسته زیر تقسیم کرد:

نرم‌افزارهای حسابداری آنلاين

پدیده حسابداری آنلاین که به آن حسابداری ابری یا حسابداری تحت وب نیز گفته می‌شود، به حسابداران اجازه می‌دهد که از طریق اینترنت، کارهای حسابداری خود را انجام دهند. در واقع ما در نرم‌افزارهای حسابداری نسل جدید، نیازی به نصب هیچگونه نرم‌افزاری نداریم و می‌توانیم با مروگری مانند کروم، کارهای حسابداری را انجام دهیم.

نرم‌افزار حسابداری آفلاین

منظور از نرم‌افزارهای حسابداری سنتی، این است که حتما باید بر روی سیستم نصب شوند. در زمانه امروزی که همه چیز به اینترنت متکی است، دیگر جایی ندارند. همچنین باید دقت کرد که برای نصب یک نرم‌افزار حسابداری، وارد پروسه نصب نرم‌افزار و نصب پیش‌نیازهای یک نرم‌افزار حسابداری خواهیم شد که پیچیدگی کار را بالا خواهد برد. از معروف‌ترین نرم‌افزارهای حسابداری سنتی، می‌توان به نرم‌افزارهای سپیدار و هلو اشاره کرد.